2012 BMW Z4 SDrive 2.8I Executive

SOLD

Model
BMW Z4 SDrive 2.8I Executive
Year
2012
Condition
Used
Color
Grey
Body Type
Cabriolet / Roadster
Fuel Type
Petrol
Power
182 kw (247 hp)
Mileage
60,389 km (37,524 miles)
ID
#9544
Address
Nijverdalseweg 117d, 7461 TC Rijssen, Netherlands
Country
Netherlands
Published
5 months
Nijverdalseweg 117 D 7461 TC Rijssen The Netherlands

BMW Z4 for Sale

Features

  • Leather Seats

Description

“Joy is timeless”; zo luidt de tekst van een advertentie van BMW. En vanuit dat standpunt past deze geweldige BMW Z4 Roadster Sdrive 2.8 i Executive heel goed in onze collectie. Een hele mondvol die typeaanduiding, maar het is dan ook een auto met klasse, en u weet hoe het gaat in de hogere rangen en standen.. die hebben ook allemaal meerdere namen.

Deze heerlijke Roadster werd op 7 mei 2012 afgeleverd aan de eerste Nederlandse eigenaar. De huidige kilometerstand bedraagt nu slechts 60.389. De auto is werkelijk minutieus onderhouden. Met recht een eigenaar met een echt autohart genoemd, die alleen genoegen nam met perfectie. Dat woord slaat echt op deze auto want even de belangrijkste kernwoorden op een rij om het kwaliteitsniveau te benoemen: schadevrij en dus eerste lak, geen beschadigingen aan exterieur of interieur, nieuwe banden, volledig en tot op het laatste moment dealer onderhouden en alle facturen aanwezig. Kortom, alles wat belangrijk is om het een topauto te noemen is aanwezig.

Het rijden in deze 245 pk Z4 is fenomenaal. Het lichte 4 cilinder motorblok met dubbele turbo’s produceert niet alleen een prachtig koppel en dus trekkracht, hij is daarnaast natuurlijk ook lichter in gewicht wat voor een nog betere handling zorgt. De uitdrukking “sturen als een scheermes” lijkt dan ook voor deze auto te zijn bedacht. Ook zorgen de aangetrokken emissie eisen voor een prachtig verbruik, terwijl aan rijtechniek en prestaties niets is ingeboet. Een win/win situatie dus.

Naar onze mening is deze uitvoering de mooiste die voor geld te koop is. De prachtige kleur Space Grau genaamd met het Kansas Walnuß lederen interieur zorgt voor een chique uitstraling. Op de foto komt het interieur eerlijk gezegd wat lichter over dan in werkelijk. Als dit aan ons als fotograaf ligt, dan hiervoor onze excuses. We hebben nu eenmaal niet zoveel verstand van camera’s dan van auto’s. In werkelijkheid is het leder dus nog veel mooier van kleur. Kijk vooral ook even op de lijst opties & accessoires, want ongeveer alles wat er te wensen is zit er op en aan.

We kunnen nog hele verhalen afsteken hoe mooi de auto is en dergelijke, maar dat had u zelf natuurlijk ook al lang in de gaten. Of hoe praktisch het open en sluiten van de hardtop gaat, en dat er ook in open toestand nog een flinke bagageruimte overblijft, of dat de tijdloze uitstraling u nog heel lang gelukkig kan maken. Dat doen we allemaal niet, want daarvoor bent u zelf autoliefhebber genoeg om dat te bedenken.

Wel nog even de kleine anekdote dat de eigenaar en zijn lief, deze zomer enkele zeer warme nachten in de koele kelder naast de BMW hebben geslapen.. Benijdenswaardig om dan tussen twee liefdes in te liggen nietwaar?

Maar soms worden liefdes ingeruild en dat maakt voor u de weg vrij om ook te genieten van het beste wat een Z4 Roadster kan bieden. Wij tonen en demonstreren u het heel graag.

VIN
WBALL51070E716300
Color
Grey
Metallic
Yes
Gearbox
Manual
Steering Wheel
Left-hand drive (LHD)
Drive Wheels
Rear wheel drive (RWD)
Doors
2/3
Engine CC
1997
Engine cylinders
4
Engine type
in-line
Engine valves per cyl.
4
Engine power RPM
5000
0 to 100 km/h
5.7
Top speed km/h
250
Seats
2
Weight kg
1490
L/100 km High way
5.5
L/100 km Mixed
6.8
L/100 km City
9.1
Bloemendaal Classic & Sportscars
Bloemendaal Classic & Sportscars
Netherlands

It is our job to know everything about the classic car market. More than three decades of experience in the middle and higher segment has resulted in the necessary knowledge making it possible for us to properly advise you. To be able to do so, we know the developments in the current market. But it is also important to have the vision of how a particular brand or model will develop in the future, so that we can properly advise you on the value of your (future) car.

We, Bloemendaal Classic & Sports cars, distinguish ourselves with the excellent service we offer. We would like to help you in your process of buying or selling that specific car. We have the knowledge and experience. We will give you honest advice, so you can be sure that your process of buying or selling with go smoothly. Not only do we have years of experience with many different classic cars, but we also have the necessary know-how of maintenance and repair, restoration and rally preparation.

Sorry, but this car is already SOLD. Contact inforamation is disabled for sold cars.


Similar Cars

More Vehicles From "Bloemendaal Classic & Sport..."