2007 Audi R8 4.2 V8

72 500 EUR

2007 Audi R8 4.2 V8

72 500 EUR
  • Model
    Audi R8 4.2 V8
  • Year
    2007 April
  • Condition
    Original
  • Body Type
    Coupe
  • Fuel Type
    Petrol
  • Power
    309 kw (420 hp)
  • Mileage
    84,213 km
  • Address
    Voorschoten, Netherlands
  • Country
  • Published
    over 1 year ago
sell-car-de-banner
VIN
N/A
Color
Grey
Metallic
No
Engine
4.2 V8
Engine Number
N/A
Chassis Number
N/A
Gearbox
Manual
Steering Wheel
LHD
Drive Wheels
FWD
1st Reg. Country
Netherlands
Doors
2/3
Interior Color
Grey
Leather Seats
Yes
Peet Classics
Peet ClassicsIndustrieweg 16
Average response time: about 3 hours
peetclassics.nl
sell-car-de-banner

Description

Audi R8 4.2 V8 (2007)

Wat is de Audi R8 toch een tijdloze machine. Alsof hij zo vanuit de toekomst op aarde is geland. Op de vraag of wij zijn ware leeftijd in wilden schatten, zaten wij met ons antwoord er mijlenver naast. 2018? 2016, misschien? Maar nee: deze antraciet gelakte R8 4.2 quattro stamt uit … 2007. Inmiddels heeft Audi’s supercar met middenmotor de respectabele leeftijd van 15 jaar bereikt! De ware liefhebber zal waarschijnlijk de schouders ophalen bij het gegeven, dat deze R8 daarmee geschikt is om zakelijk van de fiscaal voordelige youngtimerregeling gebruik te maken. De Audi R8 als youngtimer. Een idee, waar wij nog even aan moeten wennen.

De Audi R8 is nog steeds een unieke verschijning. Het lage, gestrekte silhouet is onmiskenbaar. De sideblades achter de portieren een karakteristiek designelement. In geval van deze R8 zijn ze orgineel uitgevoerd in carbon net als alle afwerkpanelen in de motorruimte. Destijds een zeer kostbare optie.

Gelukkig hebben de drie eerdere eigenaren de verleiding kunnen weerstaan om deze R8 te ‘verfraaien’ met (te) grote wielen, extra carbon accessoires of een custom uitlaatsysteem. De auto is nog steeds zoals hij in 2007 de fabriek heeft verlaten. Nou ja, afgezien van de kilometerstand dan. Die is in vijftien jaar tijd van 0 naar 85.000 km gedraaid. Omgerekend nog geen 6000 kilomter op jaarbasis.

Deze R8 heeft de geliefde 4,2-liter V8 FSI-motor uit de Audi-keuken tussen de kuipstoelen en de dubbelspaaks achterwielen liggen. Het atmosferische blok levert een vermogen van 420 pk, die via een handgeschakelde zesversnellingsbak (met dat prachtige open schakelschema) en de quattro-vierwielaandrijving op het wegdek wordt overgebracht. In 4,6 seconden accelereert de auto naar 100 km/h, de topsnelheid van de auto ligt boven de 300 km/h.

Dankzij de magnetic ride-schokdemper heeft deze R8 twee duidelijk van elkaar onderscheidende rijkarakteristieken. Comfortabel, met een soepele vering voor dagelijks gebruik of lange ontspannen ritten over de snelweg, iets onderuit gezakt in de fijne met donkergrijs leer beklede kuipstoel. Of sportief, met stugge schokdempers en messcherpe reacties, waarmee je op hoge snelheden een geweldige dosis rijplezier uit de auto kunt putten en de kuipstoelen je stevig vast houden als je op zoek gaat naar de meest extreme dwarskrachten. De Audi R8 doet qua snelheid en wegligging en sportiviteit beslist niet onder voor een Porsche 911 of Ferrari V8 uit dezelfde periode. Sterker nog: waarschijnlijk is de R8 zijn exotische rivalen zelfs de baas.

Dat de Audi R8 een klassieker in wording is, mag wel duidelijk zijn. De auto kan bogen op een enorme lijst van sportieve successen in de GT-racerij, wat op den duur natuurlijk bijdraagt aan zijn status als klassieker. Begin 2022 stond de teller op 16 overwinningen in 24-uursraces. Op de Nürburgring in de Eiffel, is de 24-uursrace op de Nordschleife maar liefst zes keer door een Audi R8 gewonnen.

Voor Peet Classics genoeg argumenten, om dit stukje auto(sport)geschiedenis te verwelkomen in de showroom in Voorschoten.

Classic Cars for Sale